Dive into your dreams

Na een prima vlucht komen we ’s nachts aan in Doha, Qatar. Het is een korte stop van ongeveer twee uur. Na wat te hebben gedronken stappen we alweer in het vliegtuig richting Bangkok. Eenmaal daar aangekomen, voel ik meteen de aangename warme temperatuur. Zon!

Ik vind het heel fijn om weer in Bangkok te zijn. Het voelt een beetje als thuiskomen, want ik ben er tijdens mijn vorige reis ongeveer vier keer geweest. Voor ons is het dan ook gemakkelijk om vanaf het vliegveld meteen naar het backpackersgebied te gaan. Om uit te rusten van de vlucht en even te kunnen douchen nemen we een kamer in een guesthouse waar we eerder hebben overnacht. Na een paar uurtjes liggen en een frisse douche besluiten Walter en ik een hapje te gaan eten. We lopen door de altijd gezellige straat met allerlei eettentjes en restaurants, straatverkopers, massagesalons, winkeltjes en vele backpackers. Ik vind het fantastisch om hier weer rond te lopen. Na een lekkere Thaise maaltijd halen we onze backpack op. Om 21.00 uur vertrekt onze bus richting onze volgende bestemming, het eiland Koh Tao.

Na een prima busreis en de ferry, komen we de volgende ochtend rond half 10 aan bij de pier. We hebben bij Sunshine Divers een duikcursus geboekt. De duikschool van Sunhine Divers zit in het zuiden van Koh Tao, in de baai Chalok Ban Kao. Een heerlijke plek, met mooi uitzicht en vrij rustig in vergelijking met andere delen van het eiland.

PADI

De eerste dag doen we niet veel, want we zijn beiden behoorlijk moe van het reizen. De dagen erna zijn Walter en ik met name bezig met de duikcursussen. Ik ga voor het Open Water certificaat en Walter doet de Advanced Open Water cursus. Mijn cursus bestaat uit een theoriedeel, een middag oefenen in het zwembad, een theorie-examen en vier duiken in de zee waarbij ik een aantal vaardigheden moet uitvoeren.

De eerste dag besteed ik aan theorie over duiken (het bekijken van video’s en het beantwoorden van vragen daarover). Ik heb meteen alle vijf hoofdstukken doorgenomen, terwijl ik maar drie had hoeven doen de eerste dag. Nou ja, hoef ik dat de dagen erna niet meer te doen, haha.

De tweede dag begon om 10 uur ’s ochtends. Ik ontmoette mijn cursusgenot Ayla uit Londen en mijn duikinstructeur Justin uit Canada. Een klein groepje voor een duikcursus, wat ik persoonlijk erg fijn vind. In de ochtend hebben we de theorie besproken en na de lunch zijn we naar het zwembad gegaan om daar te oefenen. Ook Walter (voor een opfriscursus) en twee duikassistenten waren erbij.  Ayla had nog nooit eerder gedoken, dus voor haar was alles nieuw. Ik heb in Maleisië al een aantal duiken gedaan. Helaas heb ik de Open Water cursus toen niet afgemaakt, omdat ik tijdens een duik in paniek was geraakt. Een onderdeel van de cursus is namelijk dat je het duikmasker onder water af moet doen en vervolgens weer op moet zetten. Destijds deden we alle vaardigheden meteen in de zee. Op het moment dat ik mijn masker afdeed, had ik het gevoel dat ik geen adem meer kon halen. Ik ben toen in paniek meteen naar de oppervlakte gezwommen en was zo geschrokken dat ik het niet nogmaals heb geprobeerd. Hier in het zwembad op Koh Tao was dus de herkansing! De eerste keer dat ik weer onder water ging was wel even spannend. Het is sowieso een hele ervaring  om onder water te kunnen ademen. Justin wist van mijn “maskerangst” af en hij was gelukkig heel relaxed. Het moment was daar, ik moest mijn masker af doen onder water. Door Justin en de aanwezigheid van Walter had ik inmiddels al wat meer vertrouwen in mezelf gekregen. Na een keer diep inademen heb ik mijn masker afgedaan. En tot mijn grote verbazing was blijven ademen helemaal niet moeilijk. Wat een opluchting! De rest van de vaardigheden waren allemaal prima te doen. Helaas heeft Ayla niet alles kunnen doen, omdat ze last kreeg van haar oren als ze dieper onder water ging.

Dag 3 begon om 7:00 uur in de ochtend. Ayla was er niet. Van Justin begreep ik dat zij de cursus niet zou voortzetten. Vanaf dat moment had ik dus een privé duikinstructeur ;). Ik heb twee duiken gedaan, waarbij ik een aantal vaardigheden moest herhalen. Voor het grootste gedeelte waren het vooral plezierduiken. Ik vond het heerlijk om na drie jaar weer te duiken, het is zo’n fantastisch gevoel. De onderwaterwereld is zo mooi. ’s Middags heb ik het bijbehorende examen gedaan. Geslaagd!

Op dag 4 waren mijn laatste twee duiken in de zee. Walter was er vandaag ook bij. Maar omdat we beide een andere cursus deden zagen we elkaar niet veel. Beide duiken gingen prima en ik heb mijn cursus met succes afgerond. Open Water certified!

Snorkelen met een Schildpad

Vervolgens hebben Walter en ik geluncht bij het restaurantje naast de duikschool. Ineens spotte ik Ellen samen met haar vriend Thomas. Zij wilden hier ook gaan lunchen, dus zijn zij aangeschoven.  Via Instagram wist ik dat Ellen ook op Koh Tao was. We wisten alleen niet van elkaar waar we precies verbleven. Ik ken Ellen van jaren terug, toen we nog beide aan acro deden. Erg toevallig om elkaar hier tegen te komen. Het werd een gezellige middag met verse fruitshakes en leuke reisverhalen.

Walter en ik besloten om een dag langer te blijven. Zo konden we nog samen een plezierduik doen als buddies. We stonden de volgende dag weer vroeg op en hebben twee mooie duiken gedaan. Het was erg leuk om samen te kunnen duiken en we hebben veel verschillende vissen en koraal mogen bewonderen. Later op de dag zijn we naar Shark Bay gegaan. Het water is er ondiep en er is veel te zien. Perfect dus om te snorkelen. Van Shark Bay is bekend dat er schildpadden en haaien rondzwemmen. We wilden dat natuurlijk met eigen ogen zien! Nadat we een heel eind hadden gezwommen, vertelden andere snorkellaars dat ze net een schildpad hadden gezien. Op goed geluk zijn we in de aangewezen richting gezwommen. Al snel zag ik een prachtige schildpad net onder mij op de bodem aan het rondscharrelen tussen de waterplanten. Wat een grote schildpad, dacht ik meteen. Ik schat dat deze schildpad zo’n meter lang was. Heel bijzonder om te zien. De schildpad bleef een tijdje op zijn plek en uiteindelijk zwom de schildpad naar boven voor lucht en verdween. We hebben nog een tijdje gesnorkeld op zoek naar haaien, maar die hebben we helaas niet meer gespot. Na dit avontuur zijn we weer naar ons huisje gegaan. De volgende dag vertrekken we weer naar Bangkok, dus we maken ons klaar voor opnieuw een lange busreis.

3 thoughts on “Dive into your dreams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *