183 dagen Nederland

183 dagen geleden: Daar staan we dan, weer op Schiphol, te wachten op onze backpacks waarmee we de afgelopen maanden zoveel hebben meegemaakt. Onze backpacks, die symbool staan voor alle herinneringen die we bij ons dragen. Het is al ’s avonds laat, een maandag, niemand weet nog dat we in Nederland zijn. Alleen Maurits weet ervan, hij staat ons al op te wachten met twee dikke jassen. Koud hier! Een jaar hiervoor stond ik nog met Walter op een verlaten stuk oude snelweg te kamperen in West Australië.

De volgende dag worden Walter en ik wakker in Breda. Het voelt vreemd om weer terug te zijn in Nederland. Zin om iedereen te laten weten dat we er weer zijn, maar in gedachten nog aan het reizen. Ik voel me overweldigd; het is fijn om iedereen weer te zien, om even weer thuis te zijn, onze verhalen kwijt te kunnen en even op één plek te verblijven. Maar waar is die plek? We hebben geen eigen huis, dus maken we dankbaar gebruik van de gastvrijheid van onze families.

141 dagen geleden: Het is 22 mei, en ik begin aan mijn baan bij ABN AMRO in Utrecht. Wel even wat anders dan een jaar geleden. Toen woonden Walter en ik in Exmouth en verdienden we ons geld in de plaatselijke supermarkt. In Nederland is het toch even anders en zit ik weer achter een bureau. De heimwee naar het reizende leven komt in vlagen. Het gemis van de vrijheid, de onontdekte plekken, de mensen die je ontmoet, de tropische geuren en kleuren – het complete plaatje. Ik betrap mezelf erop dat ik het heel vaak over Australië heb. Soms denk ik, ik wil nu terug! Maar heel vaak verschijnt er een tevreden glimlach op mij gezicht en ben ik heel blij dat Walter en ik dit avontuur zijn aangegaan. Ik moet vooral wennen aan het werkende leven, de concentratie, de motivatie en het gehaaste leven van de Nederlander.

101 dagen geleden: Op 1 juli krijgen we eindelijk een plekje voor onszelf. We hebben twee maanden bij Petra & Herman in Dordrecht gewoond. Met huisgenoten wonen zijn we wel gewend, want vorig jaar woonden we nog in Exmouth met onze Duitse collega’s Ric en Sarah. In Nederland een leuke woning vinden, bleek een grotere uitdaging dan gehoopt. Gelukkig hebben we nu een appartementje in Gouda en vallen de puzzelstukjes langzaam op zijn plaats.

61 dagen geleden: Walter en ik wonen alweer ruim een maand in Gouda. Ons huisje is bijna helemaal ingericht en bevalt ontzettend goed. Facebook is zo lief om ons regelmatig herinneringen te laten zien van precies een jaar geleden. Vandaag – een jaar geleden – waren we onderweg naar The Gibb River Road. Eén van de mooiste offroad routes in Australië. Onze auto was ons huis en we kampeerden op de meest fantastische plekken. Zwemmen onder watervallen, krokodillen fotograferen en hiken door de outback vulden onze dagen. Wat een contrast!

37 dagen geleden: David, een echte Aussie, komt Walter en mij opzoeken. Hij is aan het backpacken in Europa en komt nu drie nachten bij ons slapen. Het is bijzonder om een vriend uit Australië, onze vertrouwde omgeving te laten zien. Een jaar geleden reden we nog door het voor ons onbekende landschap van Kakadu National Park, Noordelijk Territorium. Nu fietsen we langs de Reeuwijkse plassen en varen we door de haven van Rotterdam. We raken niet uitgepraat, want al onze (reis)avonturen bij elkaar zorgt voor oneindige gespreksstof!

26 dagen geleden: Citytrip! Na mijn werk pak ik de trein naar Schiphol. Karin en ik gaan een weekendje naar Praag. ’s Avonds drinken we al een drankje vlakbij ons hotel. Heerlijk toch, binnen een paar uur ben je al in een ander land, andere taal en zelfs een andere munteenheid. Praag is een fantastische stad. Heel wat anders dan het tropische Cairns in Queensland waar ik een jaar geleden was. Wat ben ik toch dankbaar dat ik al zoveel van de wereld heb kunnen zien 🙂

 

Vandaag: We zijn nu precies 6 maanden terug. Op sommige momenten kon ik me niet voorstellen dat het ooit ging gebeuren, maar inmiddels voel ik me in ons eigen kikkerlandje weer op mijn gemak. Sinds kort hebben we een auto, want dat misten we nog. Na onze grote 4WD, rijden we nu in een Peugeot 206. Dat wordt snel een roadtrip plannen 😉 Ik ben nu vooral benieuwd hoe we de donkere dagen overleven, want de vorige winter hebben we mooi overgeslagen. Als het mee zit kunnen Walter en ik misschien nog een (surf)vakantie boeken naar de zon. Eén ding is wel duidelijk; Dat reisvirus, daar kom ik niet meer vanaf! 😉

Liefs,

Afina

17 thoughts on “183 dagen Nederland

 1. Wat leuk om weer even een stukje over jullie te lezen.
  Denk dat het wel logisch is dat je na zo’n lange tijd weer moet wennen aan het snelle ritme hier in Nederland.
  We hopen jullie snel weer te zien in Drachten, veel liefs van
  Ido en Jannie

 2. Wat fijn om dit te lezen en wat mooi geschreven. Inderdaad prachtig dat je dit allemaal mee hebt mogen maken. Dat neemt niemand je meer af. Afina heb je er al eens over nagedacht om een boek te schrijven over jullie avontuur en uit te geven? Je schrijft zo supergoed! ik kan in ieder geval niet stoppen met lezen.

 3. Prachtig Afina.
  Mooi om jou enthousiasme te lezen en te voelen in je verhaal.
  Nederland is ook best mooi. Alleen zo anders. Zo…….
  Blijf schrijven. Geniet ik mee.😉

 4. Lieve Fien, wat een mooi verhaal! Ik ben heel blij dat jullie weer in ons kikkerlandje zijn, theetje op de bank en Jason Mraz op de speaker, hopelijk helpt dat om weer in NL te wennen 😉 Liefs, Karin

 5. Famke, wat in moai ferhaal hasto der wer fan makke! Noflik om te lêzen, moai dat jimme jim plak wer fûn hawwe Ik winskje jim in protte wille by alles wat jim noch ûndernimme sille!

  Groetnis fan Willem

 6. Wat een mooi verhaal las ik in de buurt van Gouda. Welkom in Gouda en hallo soort van buurvrouw. (Wij wonen ook ik Gouda, dat ben ik met mijn vriend en 2 kids en derde op komst.) Gouda is zeker een leuke stad wij wonen hier sinds 2012. Ik kom ook vaak in de bieb, want lezen is leuk.

  Ik las dat je het jammer vindt dat je nog niet zoveel mensen kent. Misschien eens een leuk idee een kopje koffie te doen bij kruim 😉

  Je reisverhalen zijn trouwens ook prachtig om te lezen erg leuk. Krijg zelf helemaal zin om weer eens weg te gaan. Ga vooral zo door met je forum. Groetjes Simone

  • Hoi Simone,

   Dankjewel en leuk dat je een kijkje op mijn site neemt. Kruim is een hele fijne plek. Ik stuur je even een mailtje voor een afspraak 🙂

   Groetjes, Afina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *